Achtergrondinformatie en links

Websites:

http://www.neshealth.com/home.aspx

http://nl.neshealth.com/producten/nes-provision.aspx

http://nl.neshealth.com/producten/mihealth.aspx

http://www.mihealthstore.com

http://www.bsmdejongtherapeuten.com/

http://www.ibsm.nl/

Publicaties & folders:

http://www.ibsm.nl/sites/default/files/bsm_folder.pdf

http://www.energetischebehandelingen.nl/downloads/NES.pdf

BSM Therapie
De BSM behandelmethode is een complementaire wetenschap die gebruik maakt van de biochemische en neurologische processen in ons lichaam. Deze methode heeft haar bestaansrecht de afgelopen 30 jaren bewezen, want er zijn al heel veel (jonge) mensen heel goed middels deze methode geholpen. Bij de 3-jarige beroepsopleiding tot BSM therapeut wordt met name les gegeven in de anatomie van ons lichaam, fysiologie, neurologie, neuro-anatomie (van het brein), embryologie, het visuele en auditieve systeem, het centrale en autonome zenuwstelsel, de ontwikkelingsfasen, vitamines, mineralenleer en gezonde voeding.Bij dit bijzondere vakgebied wordt gebruik gemaakt van de laatste ontwikkelingen op het gebied van medisch/wetenschappelijke, neurologische kennis en onderzoeken. Het grote verschil met reguliere behandelmethoden is de enorme toepasbaarheid van die wetenschappelijke informatie!
Hoe werkt ons brein, wat hebben onze hersenen nodig aan essentiele voedingsstoffen, hoe werken onze organen en hoe staan zij in relatie met ons totale lichaam? Wat doet stress met ons lichaam en hoe is het mogelijk om het lichaam te ontstressen? BSM therapie leert ouders/verzorgers om vanaf de buitenkant de binnenkant van ons brein positief te beínvloeden.Wat kun je doen als er sprake is van onder- of juist van overprikkeling, zoals bij dyslexie, niet kunnen spreken, autistiforme klachten, ASS, PDD-nos, Gilles de la Tourette, hyperactiviteit (ADHD) of bij epilepsie? Maar ook na een ernstige hersenaandoening, coma of een TIA is het mogelijk om verbeteringen en herstel te bevorderen. BSM de Jong® Therapie heeft op vele hulpvragen een uitstekend antwoord, omdat de behandeling namelijk gebruik maakt van het zelfherstellend vermogen van het lichaamen geheel is toegespitst op het individu. Deze behandelmethode maakt gebruik van therapeutische symmetrische -en fijnmotorische oefeningen en massages om de hersenen te stimuleren zodat b.v. schoolse vaardigheden, concentratie, korte-en lange termijngeheugen verbeteren. De therapie is ook toepasbaar bij bepaalde neurologische ontwikkelingsstoornissen. Dit biedt zeer goede mogelijkheden voor duidelijke verbetering bij zeer ernstige ontwikkelingsstoornissen en in veel gevallen is er sprake van volledig herstel. Verder wordt er veel aandacht geschonken aan gezonde en noodzakelijke voeding, die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Er worden geen medicijnen voorgeschreven, maar soms worden als aanvulling op gezonde voeding, wel bepaalde voedingsupplementen geadviseerd.

NES therapie
De NES therapie is een nieuwe revolutionaire methode om inzicht te krijgen in uw gezondheidstoestand en om deze te verbeteren. NES is ontwikkeld door Peter Fraser en Harry Massey en gebaseerd op de ontdekking van het Human Body Field.

Het Human Body Field (HBF) is een energieveld van het menselijk lichaam die zijn oorsprong vindt in de kwantumfysica. In dit energieveld ligt informatie opgeslagen over onze fysieke, emotionele en mentale gesteldheid.
Het HBF reguleert en  coördineert de functies van ons fysieke lichaam, de chemische reacties, onze emotionele balans, mentale functies,  energetische systemen en het geheugen.
Het HBF kan worden beschouwd als een soort routekaart. Het brengt informatie door het lichaam om alle activiteiten te besturen, te reguleren en te coördineren.
De staat waarin het HBF zich bevindt, verandert voortdurend. Het is dynamisch en reageert op alles waaraan u fysiek, emotioneel en mentaal wordt blootgesteld. Het reageert zelfs op uw gedachten. Fysieke, emotionele, mentale en chemische trauma’s hebben een negatief effect op het
lichaam en daarmee ook op het Human Body Field.
Het HBF legt laag na laag, als de rokken van een ui, informatie vast over wat er allemaal in uw leven heeft plaatsgevonden. Deze informatie kan een verstoring geven van het HBF en is af te lezen op een scan die wordt gemaakt met het NES Professional computersysteem.
Verstoringen in het HBF kunnen vervolgens o.a. gecorrigeerd worden met zogenaamde NES Infoceuticals. Deze infoceuticals corrigeren verstoringen in het Lichaamsveld. Wanneer de informatieoverdracht in het lichaamsveld wordt gecorrigeerd, wordt het zelfgenezende vermogen van het lichaam weer geactiveerd. Dit leidt tot vermindering of opheffing van klachten.

Achtergrond – Er zijn 62 verschillende Infoceuticals verdeelt over 4 categorieen, met elk hun eigen werkingsgebied. Infoceuticals zijn niet te vergelijken met homeopathie. Het actieve bestanddeel van de Infoceuticals is namelijk niet chemisch (kruiden, voeding, bloesem of
farmaceutica). De Infoceuticals bevatten microscopisch kleine hoeveelheden colloïdale mineralen, waarvan de subatomische structuur een ‘code’ met informatie bevat die zich met het Lichaamsveld verbindt. De gecodeerde Infoceuticals zijn ontwikkeld om rechtstreeks in contact te komen met de blokkades in het Lichaamsveld. Deze blokkades zijn bijvoorbeeld veroorzaakt door shock, trauma, verontreinigende stoffen, emoties en dergelijke. Door deze blokkades op te heffen wordt de integriteit van het hoofdbesturingssysteem hersteld en het zelfgenezende vermogen keert terug. Het principe en de werking van de Infoceuticals is uniek.

Preventie – Ieder mens balanceert continu tussen ziekte en gezondheid. Verstoringen in het Lichaamsveld zijn al te constateren voordat er symptomen zijn. Daarom is de Nes ook heel geschikt als preventie tegen ziekte of om optimale gezondheid te creëren.

Over Peter Fraser, de grondlegger van de NES Health therapie.  
Peter Fraser was Chief Scientific Officer van Nutri-Energetics Systems . Fraser studeerde aan de Universiteit van Melbourne, waar hij zijn Bachelor of Arts graad behaalde en de opleiding van leraren voltooide. Hij begon een carrière als docent, maar tijdens reizen in het buitenland ontwikkelde hij een intense belangstelling voor alternatieve geneeskunde. Dit was het begin van twee decennia van de opleiding in de
traditionele Chinese geneeskunde, homeopathie en Ayurveda. In de loop der jaren, reisde Fraser naar Sri Lanka, Hong Kong en China om zijn kennis uit te breiden, terwijl hij daar ook werkte als een beoefenaar van deze modaliteiten. Uiteindelijk werd Fraser werd hoofd aan een universiteit voor Chinese geneeskunde en acupunctuur in Australie. Het curriculum dat hij geschapen had werd aanvaard als standaard systeem voor universitaire accreditatie in Australië en is dat nog steeds. Hij heeft ook meegewerkt aan de totstandkoming een professionele organisatie voor accreditatie en de ethische normen van de praktijk in acupunctuur. Frasers werk is gepubliceerd in tijdschriften als The American Journal of acupunctuur en The Pacific Journal of Oriental Medicine.

Maar Peter was niet tevreden met alleen de concepten van Traditionele Chinese Geneeskunde te verklaren binnen het beperkte kader van de westerse medische model. Zijn dorst naar nog dieper inzicht bracht hem ertoe om de universiteit te verlaten en een eigen onderzoek te beginnen. Zo begon hij zijn visionaire werk in kaart te brengen van het menselijk lichaam-veld, op basis van de laatste ontdekkingen die voortvloeien
uit de kwantumtheorie en biofysica. Fraser is betrokken geweest bij tal van latere onderzoeksprojecten en hielp geavanceerde concepten formuleren die de principes van informatieoverdracht onthullen in biologische systemen.

Samenwerking met Harry Massey
Samen met Harry Massey heeft Peter Fraser het NES Health Pro Vision Systeem ontwikkeld, waardoor we met een scan het menselijk lichaamsveld kunnen scannen en inzichtelijk kunnen maken.
Harry Massey is oprichter en directeur van Nutri-Energetic Systems (NES), hij is afgestudeerd aan de University of South Hampton Business Administration (UK). Zijn interesse in innovaties op het gebied van alternatieve geneeswijzen werd gewekt door zijn ernstige ziekte van chronische vermoeidheid. Gedurende zeven jaar was hij bedlegerig en wanhopig. Een ontmoeting met de onderzoeker en arts in de Chinese
geneeskunde Peter Fraser, heeft hem geholpen om weer gezond te worden. Peter Frasers lichaamsveld therapie, een combinatie van natuurkunde, biologie en de Oosterse geneeskunde, gaf Massey een nieuw leven.

Samen met talloze andere denkers en wetenschappers werken Harry Massey en Peter Fraser aan het bevorderen van een 21e-eeuws systeem van  gezondheidszorg gebaseerd op de integratie van energie en informatie met fysica en biologie.