NES bij paarden

per 1-1-2018 ben ik gestopt met mijn praktijk en maak ik geen deel meer uit van het Paard en totaalzorg team (PTZ) Hoeksche Waard. Mijn collega’s zetten het PTZ team voort en u kunt bij hen terecht voor allerlei problemen van uw paard. Ik kan het PTZ team van harte aanbevelen.

Zie www.paardentotaalzorg.nl

 

Body scan met ‘Paard en totaal zorg’ team bij paarden op de Mustang in Zuid-Beijerland.IMG-20160619-WA0008

 

 

 

 

 

 

Paardenzorgtotaal

Binnenkort gaat ‘Paardentotaalzorg’ van start bij paardenkliniek De Waert. Paard en Totaal zorg  is een samenwerking van specialisten en behandelaars binnen de Hoekse Waard uit de reguliere en complementaire geneeswijze. Door samen te werken met verschillende disciplines wordt uw paard in zijn geheel onderzocht en behandeld. Zo krijgt uw paard de zorg die het verdient. Zie www.paardentotaalzorg.nl

 

IMG_3386

Open dag Hippisch Centrum Oud-Beijerland

12 paarden zijn doorgelicht op de open dag van het Hippisch Centrum in Oud-Beijerland. De diverse behandelaars van Paardentotaalzorg hebben de paarden bekeken. Chantal Rijkhof was er voor de chiropractische zaken en Anita van Gils voor reconnecting horseriding. Ook zijn er veel paarden gescand met de NES provision scan en behandeld met de MiHealth. Het gonsde die dag door de manege door alle nieuwe bijzondere ervaringen van de paarden eigenaren.

‘In diepe verbinding met je paard’ Tweedaagse in Ede

Anita van Gils en Marion Alblas gaven een twee daagse cursus over de connectie ruiter-paard en met jezelf. Onderdeel van een van de dagen was uitleg over de NES Health en enkele NES scans bij paarden. Daarbij kunnen de deelnemers zien en voelen wat de miHealth doet bij mens en paard. Voor de paarden is de miHealth een totale wellness beleving.IMG_3419

 

Paarden in behandeling

Het is werkelijk verbluffend om te zien hoe paarden reageren op de miHealth en hoe snel ze van hun klachten af zijn door de inzet van de miHealth en de NES infoceuticals. Inmiddels heb ik 13 paarden gescand met de NES provision en daarnaast  ‘gefuzzed’ met de miHealth. De paarden hadden diverse klachten.

IMG-20140116-WA0011Begin 2014 heb ik een paard behandeld met een enorme ontstoken wond aan een been. Dit paard had al een stevige antibiotica kuur gehad en de dierenarts wist het niet meer. Van dit paard is een NES scan gemaakt en aan de hand van de uitslag van de scan is dit paard intensief behandeld met infoceuticals en de miHealth. De wond was heel diep en het heeft een poosje geduurd, maar het is weer helemaal goed gekomen.

Twee paarden hadden last van zomer eczeem. Als de temperatuur buiten hoger werd kregen zijn enorme jeuk en schuurden zij hun manen en staart eraf. De eigenaar gaf de dieren ieder jaar een ontgiftingskuur met leem, maar dat hielp niet. De zomer na de behandeling met de miHealth hadden de paarden deze zomer geen last van jeuk.

Een ouder paard ‘draaide balletjes’ van zijn hooi. Zijn kiezen zijn glad afgesleten en kennelijk heeft hij last van zijn gebit. Een paar keer per jaar  wordt hij ‘gefuzzed’ met de miHealth en dan kan hij weer een tijdje hooi eten.

Een paard had al 6 jaar last van haar darmen met ernstige koliekpijn. In de kliniek van Utrecht was geconstateerd dat een stuk van haar darm niet goed functioneerde. Eind November 2014 was dit paard weer in Utrecht opgenomen met een ernstige koliek en ze was nog maar net thuis toen ze weer veel pijn kreeg. Vanaf die dag is zij intensief behandeld met de miHealth en de infoceuticals en tot nu toe gaat het goed. Doordat ze op dieet stond was ze erg afgevallen maar ze eet nu weer bijna normaal en ziet er goed uit. Het is mijn persoonlijke queeste om te zorgen dat dit paard weer fit en gezond wordt.

20150117_191913Paard met koliek

IMG-20150118-WA0000

hetzelfde paard is weer blij, een week na de koliek, behandeld met infoceuticals en de miHealth

Samenwerking met Anita van Gils

In augustus 2014 heb ik kennis gemaakt met Anita van Gils uit Numansdorp en haar twee paarden. Anita geeft Reconnective Horseriding lessen om ruiters meer te verbinden met hun paard. Daarnaast zet zij zich in om de gezondheid van paarden zo optimaal mogelijk te hebben en werkt zij klachtoplossend met de Nes-scan. De kern van deze body check voor paarden is dat de balans in het energieveld hersteld wordt.

Anita wilde graag kennis maken met de NES dus we hebben een scan gemaakt van haarzelf en haar beide paarden. Met de gezondheid van deze twee dames paarden is niet veel mis, maar om goede sportprestaties te leveren in de dressuur wil Anita dat ze in top conditie zijn en dat  alle mogelijke verstoringen weggewerkt worden. Na de scan hebben we verschillende frequenties van de miHealth toegepast. De paarden reageerden heel positief en heel relaxed op de frequenties van de miHealth. Anita heeft de behandeling verder voortgezet met de infoceuticlas. Zij geeft ze dagelijks enkele druppels op een stukje brood. Het gaat erg goed met de dames. De NES Health  wordt door diverse therapeuten en dierenartsen met veel succes toegepast bij paarden, honden en katten. Maar ook koeien en vogels hebben er baat bij.

Daar er zo veel overeenkomst is in de NES Health therapie en Reconnective Horseridng hebben Anita en ik besloten om samen te werken. U kunt hier meer over lezen op de website van Anita van Gils – www.anichi.nl of haar bellen:  tel. 0615906739

DSC_2467