Wie ben ik

Ik ben Lily Venema-van den Bulk, geboren in 1956 en ik woon in Oud-Beijerland.

Jaren geleden werkte ik als praktijkonderzteuner bij twee huisartsen. Op mijn spreekuur kwamen mensen met chronische aandoeningen zoals diabetes en hoge bloeddruk. Vaak slikten deze patienten wel 10 pillen per dag. Als zij maagklachten hadden was het advies om een tabletje tegen maagzuur erbij te gaan slikken. Dit is pappen en nathouden. Het is beter om naar een oorzaak van de klachten te zoeken en te werken aan verbetering en, zo mogelijk, herstel.

Mijn Visie:

De NES methode en de BSM De Jong methode  zijn holistische methoden, gericht op het harmoniseren van het lichaamsveld met als gevolg bevordering van de gezondheid.

De NES Health scan en de BSM De Jong methode zijn te vergelijken met het zoeken naar de zwakste schakel in een ketting; door de zwakke schakel te versterken, wordt de gehele ketting sterker.

Mijn Missie:

Het is mijn missie om samen met jou de zwakke schakels te vinden en deze te versterken zodat je zelf werkt aan een gezond lichaam en geest.

 

Over mijzelf:  Ik ben getrouwd en heb een volwassen dochter en zoon.

Ik heb 17 jaar als medisch analiste op verschillende laboratoria gewerkt. Verder was ik werkzaam  op de bloedbank, op een prikpoli en als patiëntenvoorlichter. Daarna heb ik de opleiding tot praktijkondersteuner gedaan.

In de huisartsenpraktijk heb ik een preventie onderzoek voor 50+ opgezet, deed ouderenzorg en had spreekuur voor mensen met chronische aandoeningen. Sinds 2003 ben ik projectleider bij een stichting voor natuur- en milieueducatie. Gezondheid, natuur en milieu hebben veel raakvlakken.

In de projecten voor groepen 7/8 van de basisscholen en voor groepen van het voortgezet onderwijs integreer ik respect voor natuur en het belang van duurzaamheid en een gezond milieu met gezond leven.

In de reguliere gezondheidszorg liep ik tegen veel vragen op. De antwoorden heb ik gevonden in de 3-jarige BSM De Jong opleiding en  de 2-jarige  NES Health opleiding. DSC_3271 Lily fotoIk volg nog steeds trainingen, bijscholingen en congressen. Er is nog zo veel te weten…….